Biografie Richard Hageman verschenen

14 december 2015

Making the Tailcoats Fit is de eerste beschrijving in boekvorm van het leven van wonderkind/dirigent/componist/Oscarwinnaar Richard Hageman, geboren in Leeuwarden. Het is verschenen (eerst in het Engels, de Nederlandse versie is in voorbereiding) tijdens het Noordelijk Film Festival.

Aspecten van zijn leven waren bekend, maar pianist Nico de Villiers en journalist Asing Walthaus hebben allerlei bijzondere nieuwe details opgedoken. Over hoe hij optrad ,,voor cowboys” tijdens een intensieve concertreis door het nog ruige Amerika van begin vorige eeuw, met zangeres Yvette Guilbert. Over zijn tijd als dirigent bij de Metropolitan Opera, met wereldsterren van toen als Enrico Caruso. Over hoe zijn eerste en enige opera door de nazi’s verboden werd. Over zijn Oscarnominaties, en waarom hij er niet bij was toen hij een Oscar kreeg. Over zijn drie huwelijken: zijn eerste vrouw bedreigde hem met een revolver, zijn tweede verliet hem voor een Italiaanse fascistische graaf, zijn derde bleef tot het einde bij hem.

Kathryn Kalinak van Rhode Island College, die over Hageman publiceerde, schrijft in het voorwoord: “I wish I had this book at my disposal ten years earlier when I struggled to put together a portrait.

Het boek is verkrijgbaar via Bol.com

Bron: www.noordelijkfilmfestival.nl

Deel dit artikelPlaats uw reactieSchrijf je in voor de nieuwsbrief: