Inzending Bernard Smilde Priis geopend

18 januari 2016

Al drie keer eerder heeft de Stichting Krúspunt de Bernard Smilde Priis toegekend. Deze prijs is genoemd naar de eind augustus 2014 overleden bekende en productieve componist Bernard Smilde - vertaler, tekstdichter en redacteur van het Friese kerklied in de tweede helft van de 20ste eeuw.
De prijs is twee keer gewonnen door Margriet Poorstra en één keer door Jacobus Knol. Drie keer was een christelijke feestdag: Pinksteren, Kersttijd en Pasen, het onderwerp.

Voor 2016 hoopt de stichting de ‘Bernard Smilde’ prijs toe te kennen aan een lied dat afscheid-verdriet-rouw als onderwerp heeft.

De prijs bestaat uit een geldbedrag van € 250, een compositie-opdracht voor een wijze of zetting, en publicatie op de website van Krúspunt. Het lied moet uitdrukkelijk geschikt zijn voor het gebruik in de kerk (gemeente, parochie), maar hoeft niet persé een gemeentelied te zijn. Een sololied, of lied voor gospelgroep of koor is ook toegestaan. De nadere bepalingen zijn te vinden op de website www.kruspunt.frl.

Inzendingen, vóór 1 maart 2016, en meer informatie:
Stifting Krúspunt
Piet Miedema
Berkenburg 7
8702 BD  Boalsert
0515-574096
adm@kruspunt.nl
www.kruspunt.nl

De prijswinnaar wordt bekend gemaakt op de Krúspuntdag zaterdag 16 april 2016 te Akkrum.

Deel dit artikelPlaats uw reactieSchrijf je in voor de nieuwsbrief: