Nieuw Fries collectief van beroepsmusici Nootstroom geeft zijn eerste voorstelling

1 januari 2017

Nieuw Fries collectief van beroepsmusici Nootstroom geeft zijn eerste voorstelling: ‘Ik ook van jou’.

Leeuwarden – Op zondag 29 januari om 15:30 uur geeft Nootstroom onder artistieke leiding van de Friese dirigent Arnaud Oosterbaan zijn eerste concert in het Koepeltheater te Leeuwarden. In een meeslepend muziekprogramma over de liefde genaamd ´Ik ook van jou` worden o.a. Wagner´s beroemde verjaardagscadeau de Siegfried Idyll en flitsende Mozart Ouvertures uitgevoerd. Muziek van de Friese componist Paulus Folkertsma uit zijn opera De Jonkerboer  en Friese poëtische woorden door Doutsen Dotinga maken het programma tot een waar feest.

Nootstroom zal in dezelfde periode ook op tournee gaan door Friesland met twee nieuwe programma’s, waaronder Mozart’s Gran Partita en Moussorgski’s Schilderijententoonstelling.

Nootstroom biedt een podium aan musici die, naast hun eigen beroepspraktijk, met collega’s willen musiceren op een wijze die zij als waardevol beschouwen. Het denken en handelen als ‘ambassadeur van klassieke muziek’ is een rode draad die door alle activiteiten van Nootstroom loopt.

De verbinding van muziek met de Friese taal, volksverhalen, poëzie en cultureel erfgoed vormt het totaalconcept van Nootstroom. Componisten uit Friesland verdienen hierin de speciale aandacht. Bijvoorbeeld de Friese schoolleraar Paulus Folkertsma en zijn omvangrijke oeuvre. Tijdens de komende muziekprogramma’s van Nootstroom zal één of meerdere composities van Friese componisten en/of Friestalige poëzie het levenslicht zien. Hiervoor zijn Frysk Muzyk Argyf, Tresoar en Bibliotheken Midden-Fryslân (Leeuwarden) belangrijke partners.

Deel dit artikelPlaats uw reactieSchrijf je in voor de nieuwsbrief: