Nieuwe aanwinsten - John Eskes

15 oktober 2015

Vol trots dat John Eskes er - vlak voor zijn overlijden - voor gekozen heeft om zijn composities en arrangementen aan ons achief toe te vertrouwen, zijn wij nu in de gelegenheid om de eerste resultaten op de website te kunnen laten zien.

Op dit moment voegen we prachtige blues-nummers toe en korte gitaarwerken die John al op jonge leeftijd schreef. Ook de Missa Brevis, gecomponeerd op twintigjarige leeftijd, is te downloaden als pdf. Leuke en kenmerkende details zijn de kritische aantekeningen die hij later toevoegde, zoals bij de Prelude II: "Overbodig denk ik. Muzikale nonsens".

In de komende maanden zal het aantal partituren toenemen zodat steeds beter inzichtelijk wordt, welk een multi-talent John was.
 

Foto: Gemaakt in Haarlem op 19 mei 1990 door theaterfotograaf Pan Lok

Deel dit artikelReacties bij dit bericht

 • 25 oktober 2015 om 03:15 uur

  Remko

  Bist mooi te plak, ouwe.... :-)

 • 24 oktober 2015 om 22:16 uur

  Hetty

  John geweldig muzikaal wonder en mooi mens. Trots zou hij geweest zijn en met recht.

 • 16 oktober 2015 om 00:00 uur

  Harry en Aukje Vonk

  Aukje en Harry zijn heel trots dat John zijn werken voorgoed zijn ondergebracht bij het FMA. Hij heeft dit verdiend, het was een goed mens en een uitmuntende Musicus, Componist, Arrangeur en Dirigent! Wat zou John ook trots zijn...!

 • 15 oktober 2015 om 00:00 uur

  Bauke van der Woude

  Het doet me goed te zien dat de werken van onze muziekvriend John Eskes nu al zijn te vinden in het Frysk Musyk Argyf. Hij zou er trots op zijn geweest dat het nu echt vast ligt en verkrijgbaar is. We hebben negen jaren van de uitzonderlijke muzikale talenten van John mogen genieten in onze band...het was een feest!

Plaats uw reactieSchrijf je in voor de nieuwsbrief: