Nieuws

 • Cd-presentatie Bob van Asperen

  4 mei 2017

  Op 23 april 2017 is in Theater Sneek de nieuwste cd van het Frysk Muzyk Argyf gepresenteerd. Tijdens een Fryske Fynsten concert waren klavecimbelwerken te horen van Reijnold Popma van Oevering,… Lees verder »

 • Piet Post - meester in partita's

  15 maart 2017

  In het tijdschrift Het Orgel van de KNOV is een prachtig artikel verschenen van de hand van Martin Moree over de Friese organist en componist Piet Post. Aan de hand van enkele notenschriftfragmenten… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Jac. N.D. Hoogslag

  1 februari 2017

  Door een schenking aan ons archief zijn vele partituren van Jacob N.D. Hoogslag (1877-1969) ons ten deel gevallen. Op zijn naam zijn verscheidene koorwerken verschenen op teksten van onder meer… Lees verder »

 • Nieuw Fries collectief van beroepsmusici Nootstroom geeft zijn eerste voorstelling

  1 januari 2017

  Nieuw Fries collectief van beroepsmusici Nootstroom geeft zijn eerste voorstelling: ‘Ik ook van jou’. Leeuwarden – Op zondag 29 januari om 15:30 uur geeft Nootstroom onder… Lees verder »

 • Muziekbibliotheek van de omroep gered

  7 december 2016

  Door bezuinigingen kan er al een paar jaar bijna niemand bij de bladmuziek van alle denkbare werken die ooit voor radio en televisie zijn gecomponeerd. Een deel van deze muziek die zich in Hilversum… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Peter Visser

  28 september 2016

  Vijf gloednieuwe partituren van Peter Visser vielen vandaag in mijn mailbox, bestemd voor het Argyf. Voor piano solo twee werken: Sonate no.3, geïnspireerd op de natuur - zoals vele van zijn… Lees verder »

 • Nieuwe composities Hoekstra bij Donemus

  15 september 2016

  Twee nieuwe composities van Sipke Hoekstra zijn bij Donemus uitgegeven. Goed te zien dat een toonaangevende uitgeverij het werk van de Friese componist op waarde weet te schatten. Het gaat om… Lees verder »

 • Class Jazz weer klasse!

  29 augustus 2016

  In de oostelijke uithoek van de Prinsentuin te Leeuwarden konden de festivalgangers van het UITfestival gisteren, 28 augustus 2016, genieten van het Class Jazz project van Wiebe Kaspers. Ook dit jaar… Lees verder »

 • Geslaagd concert "Tusken Catalunya en Fryslân"

  25 juli 2016

  Vrijdag 22 juli jl. vond het concert ‘Tusken Catalunya en Fryslân’ plaats in de Sint Agathakerk in Oudega Smallingerland. De Catalaanse blokfluitist Carles Vallès i… Lees verder »

 • Muzikale Ode aan John Eskes

  20 juni 2016

  Met een prachtig concert in een stampvolle zaal in de Neushoorn is gisteren een Muzikale Ode gebracht aan de vorig jaar overleden muzikant/componist John Eskes. Het leverde een muzikaal en visueel… Lees verder »

 • Lars Mulder in finale van Liet

  26 mei 2016

  De finalisten zijn bekend! Er staan in september 11 finalisten in de Liet finale. Zondag 22 mei streden 17 deelnemers in een bomvol café van Neushoorn (Leeuwarden) voor een finaleplek en het… Lees verder »

 • Geen Bernard Smilde Priis in 2016

  17 april 2016

  De Bernard Smildeprijs wordt dit jaar niet uitgereikt. Volgens de jury is er geen enkele inzending ontvangen die in aanmerking komen om de prijs te winnen. De Bernard Smildeprijs is bedoeld voor… Lees verder »