Nieuws

 • Muziekbibliotheek van de omroep gered

  7 december 2016

  Door bezuinigingen kan er al een paar jaar bijna niemand bij de bladmuziek van alle denkbare werken die ooit voor radio en televisie zijn gecomponeerd. Een deel van deze muziek die zich in Hilversum… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Peter Visser

  28 september 2016

  Vijf gloednieuwe partituren van Peter Visser vielen vandaag in mijn mailbox, bestemd voor het Argyf. Voor piano solo twee werken: Sonate no.3, geïnspireerd op de natuur - zoals vele van zijn… Lees verder »

 • Nieuwe composities Hoekstra bij Donemus

  15 september 2016

  Twee nieuwe composities van Sipke Hoekstra zijn bij Donemus uitgegeven. Goed te zien dat een toonaangevende uitgeverij het werk van de Friese componist op waarde weet te schatten. Het gaat om… Lees verder »

 • Class Jazz weer klasse!

  29 augustus 2016

  In de oostelijke uithoek van de Prinsentuin te Leeuwarden konden de festivalgangers van het UITfestival gisteren, 28 augustus 2016, genieten van het Class Jazz project van Wiebe Kaspers. Ook dit jaar… Lees verder »

 • Geslaagd concert "Tusken Catalunya en Fryslân"

  25 juli 2016

  Vrijdag 22 juli jl. vond het concert ‘Tusken Catalunya en Fryslân’ plaats in de Sint Agathakerk in Oudega Smallingerland. De Catalaanse blokfluitist Carles Vallès i… Lees verder »

 • Muzikale Ode aan John Eskes

  20 juni 2016

  Met een prachtig concert in een stampvolle zaal in de Neushoorn is gisteren een Muzikale Ode gebracht aan de vorig jaar overleden muzikant/componist John Eskes. Het leverde een muzikaal en visueel… Lees verder »

 • Lars Mulder in finale van Liet

  26 mei 2016

  De finalisten zijn bekend! Er staan in september 11 finalisten in de Liet finale. Zondag 22 mei streden 17 deelnemers in een bomvol café van Neushoorn (Leeuwarden) voor een finaleplek en het… Lees verder »

 • Geen Bernard Smilde Priis in 2016

  17 april 2016

  De Bernard Smildeprijs wordt dit jaar niet uitgereikt. Volgens de jury is er geen enkele inzending ontvangen die in aanmerking komen om de prijs te winnen. De Bernard Smildeprijs is bedoeld voor… Lees verder »

 • Stichting Havaros50: Jubileumconcert

  14 april 2016

  Stichting Havaros50 organiseert dit jaar 14 concerten van uiteenlopende aard in tien plaatsen in Friesland. Zij doet dit omdat musicus Hans van Rossum 50 jaar in de muziek zit. Van de ruim 600… Lees verder »

 • Wederom crossover FMA & CityJazz in 2016

  29 februari 2016

  Voor de derde keer op rij zijn de voorbereidingen voor jazzy uitvoeringen van twee Friese composities weer in volle gang. Singer-songwriter Wiebe Kaspers heeft deze keer gekozen voor de… Lees verder »

 • Cd Vondelquartet plays Folkertsma uitgebracht

  1 februari 2016

  Vanaf vandaag is de cd The Vondelquartet plays Paulus Folkertsma in de handel. Deze cd bevat de muzikale hoogtepunten die Folkertsma componeerde op het gebied van strijkers-ensembles. Naast de… Lees verder »

 • Inzending Bernard Smilde Priis geopend

  18 januari 2016

  Al drie keer eerder heeft de Stichting Krúspunt de Bernard Smilde Priis toegekend. Deze prijs is genoemd naar de eind augustus 2014 overleden bekende en productieve componist Bernard Smilde -… Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: