Nieuws

 • Muzikale Ode aan John Eskes

  20 juni 2016

  Met een prachtig concert in een stampvolle zaal in de Neushoorn is gisteren een Muzikale Ode gebracht aan de vorig jaar overleden muzikant/componist John Eskes. Het leverde een muzikaal en visueel… Lees verder »

 • Lars Mulder in finale van Liet

  26 mei 2016

  De finalisten zijn bekend! Er staan in september 11 finalisten in de Liet finale. Zondag 22 mei streden 17 deelnemers in een bomvol café van Neushoorn (Leeuwarden) voor een finaleplek en het… Lees verder »

 • Geen Bernard Smilde Priis in 2016

  17 april 2016

  De Bernard Smildeprijs wordt dit jaar niet uitgereikt. Volgens de jury is er geen enkele inzending ontvangen die in aanmerking komen om de prijs te winnen. De Bernard Smildeprijs is bedoeld voor… Lees verder »

 • Stichting Havaros50: Jubileumconcert

  14 april 2016

  Stichting Havaros50 organiseert dit jaar 14 concerten van uiteenlopende aard in tien plaatsen in Friesland. Zij doet dit omdat musicus Hans van Rossum 50 jaar in de muziek zit. Van de ruim 600… Lees verder »

 • Wederom crossover FMA & CityJazz in 2016

  29 februari 2016

  Voor de derde keer op rij zijn de voorbereidingen voor jazzy uitvoeringen van twee Friese composities weer in volle gang. Singer-songwriter Wiebe Kaspers heeft deze keer gekozen voor de… Lees verder »

 • Cd Vondelquartet plays Folkertsma uitgebracht

  1 februari 2016

  Vanaf vandaag is de cd The Vondelquartet plays Paulus Folkertsma in de handel. Deze cd bevat de muzikale hoogtepunten die Folkertsma componeerde op het gebied van strijkers-ensembles. Naast de… Lees verder »

 • Inzending Bernard Smilde Priis geopend

  18 januari 2016

  Al drie keer eerder heeft de Stichting Krúspunt de Bernard Smilde Priis toegekend. Deze prijs is genoemd naar de eind augustus 2014 overleden bekende en productieve componist Bernard Smilde -… Lees verder »

 • Biografie Richard Hageman verschenen

  14 december 2015

  Making the Tailcoats Fit is de eerste beschrijving in boekvorm van het leven van wonderkind/dirigent/componist/Oscarwinnaar Richard Hageman, geboren in Leeuwarden. Het is verschenen (eerst… Lees verder »

 • Âldjiersjoun - sjongspul Pier Hoekstra

  10 december 2015

  Zo richting oud en nieuw is dit korte sjongspul Âldjiersjoun een leuke en muzikale manier om het jaar weer even door te nemen. Bij teksten van Jant Visser-Bakker uit 1954 - verschenen in de… Lees verder »

 • Opgedoken lied George Stam

  2 december 2015

  Recent werd ons een bijlage van de Leeuwarder courant aangeboden van 24 december 1936. Hierin stond een lied gedrukt van George Stam getiteld Jonge Bloei, wat wij nog niet in ons archief hadden… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - John Eskes

  15 oktober 2015

  Vol trots dat John Eskes er - vlak voor zijn overlijden - voor gekozen heeft om zijn composities en arrangementen aan ons achief toe te vertrouwen, zijn wij nu in de gelegenheid om de eerste… Lees verder »

 • Publicatie Musica Miscella (1602) van Jaques Vredeman

  10 september 2015

  Op vrijdag 11 september presenteert de Fryske Akademy op haar jaarbijeenkomst het eerste exemplaar van Musica miscella (1602) en oare wurken, waarin Jaques Vredemans 17de-eeuwse composities op… Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: