Nieuws

 • Opgedoken lied George Stam

  2 december 2015

  Recent werd ons een bijlage van de Leeuwarder courant aangeboden van 24 december 1936. Hierin stond een lied gedrukt van George Stam getiteld Jonge Bloei, wat wij nog niet in ons archief hadden… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - John Eskes

  15 oktober 2015

  Vol trots dat John Eskes er - vlak voor zijn overlijden - voor gekozen heeft om zijn composities en arrangementen aan ons achief toe te vertrouwen, zijn wij nu in de gelegenheid om de eerste… Lees verder »

 • Publicatie Musica Miscella (1602) van Jaques Vredeman

  10 september 2015

  Op vrijdag 11 september presenteert de Fryske Akademy op haar jaarbijeenkomst het eerste exemplaar van Musica miscella (1602) en oare wurken, waarin Jaques Vredemans 17de-eeuwse composities op… Lees verder »

 • City Jazz speelt uit het Argyf

  27 augustus 2015

  Op zondag 30 augustus vindt City Jazz Leeuwarden plaats. Er worden dan - net als vorig jaar - werken van klassieke Friese componisten op bijzondere wijze onder handen genomen. In opdracht… Lees verder »

 • Boek over Richard Hageman in november 2015

  13 juli 2015

  Op het Noordelijk Film Festival in november 2015 zal de Zuid-Afrikaanse pianist Nico de Villiers een boek lanceren over de Friese componist Richard Hageman. Hij heeft dit boek geschreven in het… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Dirk Chr. Kreger

  2 juli 2015

  Van Dirk Christiaan Kreger (1905-1987) zijn via de Stedelijke Harmonie Franeker partijen opgedoken van enkele kleine werken voor harmonie. Kreger componeerde en arrangeerde in zijn nagenoeg 40-jarige… Lees verder »

 • Afstudeerproject Charlotte Bax

  27 juni 2015

  Op 3 juli 2015 rondt de jonge componiste Charlotte Bax haar studie MediaMusic aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten te Enschede af. Het afstudeerconcert is gratis toegankelijk en vindt plaats in de… Lees verder »

 • Release cd COLORI MITI

  18 juni 2015

  In opdracht van het Frysk Muzyk Argyf is de nieuwste cd verschenen van het Colori Ensemble (voorheen het Jongsma Trio) getiteld COLORI MITI. In wisselende samenstelling zet het Colori Ensemble, samen… Lees verder »

 • FJO wint met Saga van Sipke Hoekstra

  15 juni 2015

  Het Frysk Jeugd Orkest heeft zaterdag 13 juni in de finale van het vijfde Nationaal Concours voor Jeugdsymfonieorkesten in De Doelen te Rotterdam de 1e prijs gewonnen in de… Lees verder »

 • Symfonie als spannend verhaal

  11 juni 2015

  Het Symfonisch gedicht Saga van componist Sipke Hoekstra dient binnenkort letterlijk als schoolvoorbeeld van klassieke muziek. 450 Opsterlandse basisschoolkinderen worden door dirigent Theo Brouwer… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Huib Nieuwenhuizen

  18 mei 2015

  Sinds deze week zijn 7 partituren van Huib Nieuwenhuizen verkrijgbaar - deels bij ons te downloaden, deels te bestellen bij Broekmans & Van Poppel. Het gaat voornamelijk om lesmateriaal voor… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Henk Hoekema

  13 mei 2015

  Elf partituren van Henk Hoekema zijn in de afgelopen weken toegevoegd aan ons Argyf. Een prachtig concert voor altsaxofoon en harmonie of fanfare, maar ook kleinere werken voor verschillende… Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: