Nieuws

 • Nieuwe aanwinsten - Huib Nieuwenhuizen

  18 mei 2015

  Sinds deze week zijn 7 partituren van Huib Nieuwenhuizen verkrijgbaar - deels bij ons te downloaden, deels te bestellen bij Broekmans & Van Poppel. Het gaat voornamelijk om lesmateriaal voor… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Henk Hoekema

  13 mei 2015

  Elf partituren van Henk Hoekema zijn in de afgelopen weken toegevoegd aan ons Argyf. Een prachtig concert voor altsaxofoon en harmonie of fanfare, maar ook kleinere werken voor verschillende… Lees verder »

 • Internationale prijs Sipke Hoekstra

  4 mei 2015

  Op 29 april 2015 heeft de Friese componist Sipke Hoekstra de 3e prijs behaald in de Malta International Composition Competition. Hij sleepte deze prijs in de wacht met de compositie First… Lees verder »

 • Christelijke Oratorium-Vereeniging Leeuwarden

  9 februari 2015

  Aan ons Argyf zijn recent door familie van dirigent en organist Rients Beintema (1893-1976) de notulen van de bestuursvergaderingen toevertrouwd van de Christelijke Oratorium-Vereeniging te… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Lolke Ages Dokkum

  5 februari 2015

  Vanaf vandaag zijn 92 partituren van de Sneker apotheker Lolke Ages Dokkum (1869-1922) op onze website verkrijgbaar. Het gaat om 11 operettes/toneelstukken, enkele piano- en koorwerken, een Berceuse… Lees verder »

 • Richard Hageman Aquaduct ingewijd met concert

  5 december 2014

  Op donderdagavond 11 december om 19:00 zal de officiële ingebruikname van het Richard Hageman Akwadukt - onderdeel van De Haak om Leeuwarden - worden opgeluisterd met een concert door Nico de… Lees verder »

 • Reynoldus Popma van Oevering in jazzy uitvoering bij Omrop Fryslân

  25 november 2014

  Op vrijdagmiddag 28 november om 14:00 spelen Peter van der Zwaag (klavecimbel), Wiebe Kaspers (piano), Florian den Hollander (bas) en Daan Slagter (drums) delen uit de suite in g-klein van Reynoldus… Lees verder »

 • Charlotte Bax bij Omrop Fryslân

  20 november 2014

  Op zondag 16 november was Charlotte Bax te gast in het radioprogramma Buro de Vries, uitgezonden door Omrop Fryslân. Ze vertelt hierin onder andere over haar nieuwe compositie Vikingen - een… Lees verder »

 • Sint Nicolaas Sonatine - Henk Stam

  18 november 2014

  Nieuw te downloaden in het argyf: Een eenvoudige Sint Nicolaas Sonatine voor piano. Componist Henk Stam heeft meerdere educatieve werken op zijn naam staan, waaronder Diabelliade. De Sint Nicolaas… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Jelle Hogenhuis

  29 oktober 2014

  Onlangs is het complete oeuvre van de componist Jelle Hogenhuis toegevoegd aan het Frysk Muzyk Argyf. Na een studie bouwkunde aan de HTS te Leeuwarden besloot hij zich te richten op de muziek.… Lees verder »

 • Argyf naar Tresoar

  2 oktober 2014

  De fysieke inhoud van het Frysk Muzyk Argyf verhuist binnenkort naar Tresoar. Hiervoor is gekozen omdat de brandvertragende kluizen in de Bibliotheek Leeuwarden de aanwas van de vele nieuwe… Lees verder »

 • Bernard Smilde (92) overleden

  1 september 2014

  In zijn woonplaats Leeuwarden is zaterdag 30 augustus dr. Bernard Smilde (92) overleden. De predikant, musicus, componist en dichter werd geboren op 23 januari 1922 in Heerenveen. Hij studeerde… Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: