Nieuws

 • Nieuwe aanwinsten - Lowell Dykstra

  20 maart 2014

  Recentelijk zijn in totaal 32 partituren van de componist Lowell Dykstra toegevoegd aan het Frysk Muzyk Argyf. Lowell Dykstra werd geboren in Exeter, Canada en emigreerde op 7-jarige leeftijd met… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Joke Brandsma

  23 januari 2014

  Onlangs zijn vijf partituren van de componist Joke Brandsma toegevoegd aan het Frysk Muzyk Argyf. Joke Brandsma werd geboren in Heerenveen en studeerde orgel, beiaard, kerkmuziek en koordirectie. Zij… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Peter Kleine Schaars

  12 december 2013

  Deze week zijn in totaal 55 partituren van de componist Peter Kleine Schaars toegevoegd aan het Frysk Muzyk Argyf. Peter Kleine Schaars is een begrip in de wereld van de blaasmuziek: zijn… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Sipke Hoekstra

  9 december 2013

  In totaal 17 werken van de jonge Friese componist Sipke Hoekstra zijn recent toegevoegd aan het Argyf. Hij schrijft voor verschillende bezettingen waaronder orgel solo en strijkkwartet, maar er zijn… Lees verder »

 • Concertreeks Sneek

  2 december 2013

  Op 10 november jl. werd het eerste in een reeks van drie concerten gegeven in Sneek. Dit in samenwerking met Bibliotheken Súdsúdwest. Het volgende concert vindt plaats op zondag 16… Lees verder »

 • Première kerstcantate Leo Köhlenberg in Scharnegoutum

  12 november 2013

  Op zaterdag 14 december vindt in de Martenskerk te Scharnegoutum de première plaats van de kerstcantate The Holy Moment of Mary van Leo Köhlenberg. Het werk is gebaseerd op… Lees verder »

 • Opera Martinus Schuil ontdekt in Tresoar

  10 november 2013

  In de collectie van Tresoar is de complete partituur van een opera uit 1860 van de Friese componist Martinus Schuil ontdekt, genaamd Keapmanskeunsten. Martinus Schuil werd geboren als zoon van… Lees verder »

 • Première Reve Liederen van Leo Köhlenberg

  23 oktober 2013

  Tijdens het Fryske fynsten-concert op zondagmiddag 10 november in Sneek zal de première plaatsvinden van de Reve Liederen van Leo Köhlenberg. Voor deze compositie heeft de componist drie… Lees verder »

 • Nieuwe aanwinsten - Lindeman

  14 oktober 2013

  Zowel van de hand van Jan Lindeman (1863–1936), organist te Sneek, als zijn zoon Otto, heeft ons Argyf een aantal prachtige partituren mogen ontvangen. Deze zijn door ons gedigitaliseerd en… Lees verder »

 • Orgelleerling Johan Koers in de prijzen

  25 september 2013

  Tijdens het Nationaal Orgel Concours dat op 21 september jl. gehouden werd in de Sint Nicolaaskerk te Elburg, heeft Ruthger Franssen een derde prijs in ontvangst mogen nemen. Franssen is een leerling… Lees verder »

 • Theo Jellema in Fryske fynsten

  15 juli 2013

  Met een jaarlijkse concertreeks onder de titel Fryske fynsten wil het Frysk Muzyk Argyf de muziek van Friese componisten onder de aandacht brengen. Het eerstvolgende concert vindt plaats op woensdag… Lees verder »

 • Katolofuromai: een nieuwe compositie van Johan de With

  15 juli 2013

  Op verzoek van het Frysk Muzyk Argyf heeft Johan de With een nieuwe compositie voor orgel geschreven, getiteld Katolofuromai. De With schrijft over dit werk: "het stuk verbindt twee… Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: