Nieuws

 • Nieuwe aanwinsten - Lindeman

  14 oktober 2013

  Zowel van de hand van Jan Lindeman (1863–1936), organist te Sneek, als zijn zoon Otto, heeft ons Argyf een aantal prachtige partituren mogen ontvangen. Deze zijn door ons gedigitaliseerd en… Lees verder »

 • Orgelleerling Johan Koers in de prijzen

  25 september 2013

  Tijdens het Nationaal Orgel Concours dat op 21 september jl. gehouden werd in de Sint Nicolaaskerk te Elburg, heeft Ruthger Franssen een derde prijs in ontvangst mogen nemen. Franssen is een leerling… Lees verder »

 • Theo Jellema in Fryske fynsten

  15 juli 2013

  Met een jaarlijkse concertreeks onder de titel Fryske fynsten wil het Frysk Muzyk Argyf de muziek van Friese componisten onder de aandacht brengen. Het eerstvolgende concert vindt plaats op woensdag… Lees verder »

 • Katolofuromai: een nieuwe compositie van Johan de With

  15 juli 2013

  Op verzoek van het Frysk Muzyk Argyf heeft Johan de With een nieuwe compositie voor orgel geschreven, getiteld Katolofuromai. De With schrijft over dit werk: "het stuk verbindt twee… Lees verder »

 • Uitzending gemist: Van Ligtenberg in Vrije Geluiden

  14 juli 2013

  Op zondag 23 juni 2013 jl. stond het stuk het stuk COLORI van Wim van Ligtenberg in de schijnwerpers in het VPRO programma Vrije Geluiden. Het Jongsma Trio heeft in samenwerking met Frans Douwe… Lees verder »

 • Verbeterde zoekfunctie en luisterfragmenten

  4 juni 2013

  De zoekfunctie van de website van het Frysk Muzyk Argyf is geoptimaliseerd. Op eenvoudige wijze kun je nu op componist, tekstschrijver of bezetting zoeken en op combinaties… Lees verder »

 • Pasen in het Argyf

  11 maart 2013

  Veel muziekliefhebbers beginnen zich rond deze tijd al te verheugen op de Matthäuspassie van J.S. Bach, maar er zijn in het Frysk Muzyk Argyf ook prachtige melodieën rond de Paastijd te… Lees verder »

 • Partituur Colori beschikbaar

  29 november 2012

  Vanaf vandaag is de partituur van het werk Colori beschikbaar op onze website. Op 2 november jl. ging deze compositie van Wim D. van Ligtenberg in première, uitgevoerd door… Lees verder »

 • Jan de Haan wint Buma Brass Award

  29 oktober 2012

  De 61-jarige Friese componist en dirigent Jan de Haan krijgt dit jaar de Buma Brass Award. De prijs wordt hem toegekend voor zijn bijzondere verdiensten voor de blaasmuziek in binnen- en… Lees verder »

 • Nieuwe Kerstcantate Köhlenberg

  17 oktober 2012

  De Friese componist Leo Köhlenberg legt momenteel de laatste hand aan een nieuwe Kerstcantate getiteld The Holy Moment of Mary. De cantate is gebaseerd op apocriefe geschriften, waarin meer… Lees verder »

 • Kaartverkoop Fryske Fynsten gestart!

  9 oktober 2012

  De kaartverkoop voor het concert ter gelegenheid van de opening van de website van het Frysk Muzyk Argyf is gestart! Het concert, Fryske Fynsten, vindt plaats op 2 november om 20:00… Lees verder »

 • Première nieuw oratorium Jan de Jong

  26 juli 2012

  Het Vocaal Ensemble Bonifatius uit Dokkum verzorgt de première van Een volmaakte dag, een nieuw oratorium van Jan de Jong.  Voor dit oratorium zijn gedeelten uit het Evangelie… Lees verder »

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: