Pasen in het Argyf

11 maart 2013

Veel muziekliefhebbers beginnen zich rond deze tijd al te verheugen op de Matthäuspassie van J.S. Bach, maar er zijn in het Frysk Muzyk Argyf ook prachtige melodieën rond de Paastijd te vinden van de hand van Friese componisten.

Niet alleen de bladmuziek van complete Mattheus- en Markus-passies is te downloaden, maar ook liederen voor zang en piano/orgel die, ook voor amateurs, in korte tijd in te studeren zijn. Enkele voorbeelden hiervan zijn Peaske van Bernard Smilde, Paaslied van Piet Post en Drie passie-liederen van Smilde op teksten van Guido Gezelle.

Ook voor koor zijn er prachtige werkjes te vinden als Goed freed van J. Slofstra, Christus is opgestaan van G. Stam en Paasch-hymne van E. Mobach.

Voor organisten zij van Piet Post onder meer Mijn verlosser hangt aan ’t kruis en 2 Partita’s over Paasliederen voor enkele euro's te downloaden.

Laat u verder voor de Paasdagen inspireren door op onze website de volgende trefwoorden in te vullen: peaske, passie, passy, paas, goed freed, christus, opstanding en verlosser.

Alvast goede Paasdagen gewenst!

Deel dit artikelPlaats uw reactieSchrijf je in voor de nieuwsbrief: